Україна відреагувала на відкриття представництва ДНР в Італії

Нещодавно проросійські сили у Вероні (Італія) оголосили про відкриття так званого “представництва ДНР”, повідомляє “Інвестор”.

«Керівником» цього фейкового «представництва» був оголошений одіозний місцевий діяч Пальмарино Дзоккателлі. Довгий час він керував «Регіональним комітетом за незалежність Венето», а потім перекваліфікувався у “промоутера” контактів з тимчасово окупованими територіями Донбасу.

“Посольство України рішуче засуджує будь-які спроби просування та підтримки в Італії терористичних угруповань – фейкових «республік» на території українського Донбасу, що є неприйнятним не лише для країни-члена ЄС, але й для будь-якого суспільства, яке поділяє демократичні цінності та базові правила сучасного світового порядку”, — заявило Посольство України в Італії на своїй Фейсбук сторінці.

ГПУ назвала ймовірного замовника вбивства Катерини Гандзюк (ФОТО)

“Чергова антиукраїнська акція місцевих проросійських політиків м.Верона, за сценарієм розписаним кремлівськими ляльководами, вже викликала обурення не лише української громади Італії, але й багатьох італійських друзів України, які висловлюють підтримку нашій держав”, — заявили дипломати.

Нагадаємо, що це вже не перша спроба відкрити посольство тимчасово окупованих територій України в Італії. Раніше самопроголошене керівництво Донецька заявило, що 14 грудня 2016 року за участі представників трьох італійських партій, що декларують праву ідеологію, у Турині було відкрито так зване “представництво ДНР”.

Читайте також: В Європі хочуть бачити російських спостерігачів на виборах в Україні

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *