Українські харчові виробники виходять на ринок Японії

Українська сторона розпочала переговори із японськими колегами для налогодження експорту української сільськогосподарської та харчової продукції на японський ринок, повідомляє “Інвестор”.

 З цією метою з робочим візитом у Японії  перебуває Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа. У рамках візиту відбулися переговори з представниками Міністерства сільського господарства, лісництва та рибальства Японії.

 Зокрема, окрема зустріч відбулася з Директором Департаменту охорони здоров’я тварин, безпечності продуктів харчування та споживчих питань Норіо Кумагаї. Володимир Лапа подякував японським колегам за позитивну динаміку розвитку відносин у сфері здоров’я тварин та безпечності продуктів харчування.

Яловичина на експорт: чи відкриється турецький ринок для України

У минулому році була погоджена форма ветеринарного сертифіката на експорт з України до Японії молочних продуктів. Цьогоріч завершується акредитації експорту з України м’яса птиці. 

Разом з цим у рамках зустрічей сторони обговорили питання встановлення умов та процедур доступу на ринок Японії інших товарів, які можуть становити взаємний інтерес. У рамках обговорення цього питання японська сторона повідомила, що для експорту кожної окремої продукції компетентні органи повинні погодити відповідну форму ветеринарного сертифіката та за потреби здійснити інспекцію українських підприємств.

Україна матиме зону вільної торгівлі з Ізраїлем

Варто вітати роботу державних органів із розширення ринків збуту українських товарів, проте, не потрібно забувати, що для потужного експорту товаровиробники потребують державної підтримки та захисту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *