Уряд передав Міноборони повноваження Генштабу щодо бронювання від мобілізації

Кабінет міністрів України передав Міністерству борони повноваження Генерального штабу ЗСУ щодо бронювання від мобілізації. Про це повідомив представник Кабміну у ВР Тарас Мельничук.

Зокрема, Міноборони замість Генштабу виконуватиме наступні повноваження:

  • розгляду та погодження розроблених органами державної влади, іншими державними органами списків військовозобовʼязаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час;
  • подання погоджених списків до Мінекономіки для прийняття відповідного рішення;
  • доведення рішення Мінекономіки щодо бронювання військовозобовʼязаних до відома відповідних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Крім того, доповнено порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Читайте також: Квіти в День Матері: як вибрати букет для найріднішої

Зокрема, відтепер Міноборони отримало копії рішень про відповідність підприємства відповідним критеріям та про підтвердження статусу критично важливого підприємства для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період або про позбавлення такого статусу.

Нагадаємо, раніше глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що в кулуарах Верховної Ради стали розглядати два варіанти економічного бронювання від мобілізації з прив’язкою до сум у десятки тисяч гривень.