Попрацював на славу: посадовцю “Укравтодору” інкримінують привласнення 30 млн. гривень

Прес-служба Служби безпеки України повідомила про розкриття резонансної справи. Згідно із даними працівники СБУ викрили керівництво Державного агентства автомобільних доріг на привласненні 30 мільйонів гривень, повідомляє “Інвестор”.

Про корупційні схеми в “Укравтодорі” звикли говорити всі, проте довести справу до логічно завершення зазвичай не так просто. На цей раз правоохоронці виявили конфлікт інтересів в середині цієї структури і сприяння керівництва певним фірмам.

Податкові схеми: як Україна втрачає на експорті

Україна лідирує в рейтингу «відкритих даних»

Як зазначають у Службі безпеки України:

“Досудове розслідування перевіряє факт протиправного сприяння одним із керівників агентства підконтрольному приватному підприємству для забезпечення перемоги під час публічних закупівель з розробки проектної документації”.

в ході розслідування було виявлено, що чиновник сприяв тому, що компанія в якій він раніше перацював кілька разів ствавла переможцем під час відкритих тендерів у 2017-2018 роках. Таким чином вона отримала замовлень від “Укравтодору” на суму близько 30 млн. доларів. 

В які галузі інвестувати — визначили на фінансовому форумі в Одесі

В Україні енергетичні підприємства купували вугілля в неіснуючих компаній

В СБУ встановили, що 

“Посадовець перед призначенням на керівну посаду «Укравтодору» входив до топ-менеджменту цього приватного підприємства”.

На даний час тривають слідчі дії. Підозрюваному інкримінують  ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *