Санкції: як міжнародні обмеження впливають на російську економіку

Незважаючи на те, що є досить багато претензій до міжнародної спільноти відносно агресивних дій Росії, проте є й позитивні дії. Найбільш ефективними є економічні санкції. За підрахунками аналітиків з Bloomberg, внаслідок обмежень за чотири роки російський ВВП скоротився на 6%. Найбільш послідовними у впровадженні санкцій та економічного тиску є США, повідомляє “Інвестор”.

Економічні санкції є одним із найефективніших способів тиску на порушників та агресорів таких як Росія. Щоправда, одним із мінусів є те, що втрати нажаль відбуваються не миттєво, а з часом. У випадку ж з Росією світові держави потрапили у патову ситуацію – вони використовували ресурси Росії, але не мали альтернативних джерел. Саме тому, санкції проти Росії впливають на неї не настільки ефективно.

Їздите на старій машині — платіть: парламентарі хочуть ввести податок на авто старші п’яти років

Питаєте де дороги? — в атодорах виявили порушень на сотні мільйонів гривень

Однак, журналісти з Bloomberg підготували дослідження з якого сліду, що російський ВВП впав на 6% внаслідок санкцій. Крім того, відповідно до зібраних даних якби не санкції, навіть при падінні цін на нафту, російська економіка додатково зросла б на 10%.

Згідно із зібраною інформацією тільки падіння цін на нафту  загальмувало зростання економіки на 4%. Експерти прогнозують, що анкції, найімовірніше, не дозволять Росії досягти показника темпів зростання ВВП більш ніж 3% до 2021 року.

Повністю енергонезалежне місто почало функціонувати в США

Зазначимо, що останній пакет санкцій проти росії застосували США 13 вересня. президент США Дональд Трамп підписав акт, який дозволяє вводити санкції за втручання у вибори в США. Санкції можуть включати заморожування активів, обмеження на валютні операції, обмеження доступу до американських фінансових інститутів і заборону громадянам США здійснювати інвестиції в компанії, причетні до втручання у вибори. 20 вересня Трамп підписав указ про посилення санкцій щодо Російської Федерації через агресію проти України.

Креативна громада: на Дніпропетровщині селяни інвестують в Bitcoin та отримують дивіденди

Варто зауважити, що санкції США спрямовані проти російських олігархів та їхніх компаній приносять значні успіхи. Яскравим прикладом є санкції проти Олега Дерипаски та його фірми, для того, щоб вивести компанію з під обмежень він навіть пішов на співпрацю із урядом США та готовий був покинути їхні правління. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *