В Слузі народу розповіли, скільки коштуватиме гектар землі після відкриття ринку

Нещодавно заступник голови фракції “Слуга народу” Дмитро Соломчук розповів в інтерв’ю сайту “Obozrevatel” деталі проекту уряду про зняття мораторію з ринку сг землі. Також, нардеп розповів, скільки вартуватиме гектар після відкриття ринку.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Одним з основних питань, яке зараз піднімається в інформаційному просторі, є мінімальна вартість гектару землі, після скасування мораторію. Частина українців переживає, що землевласники розпродадуть свою землю за безцінь, і не отримають гідної винагороди за цінний актив.

Сьогодні у Раді прийняли закон, який значно спростить ведення бізнесу

На запитання, “Чи буде в законі прописано мінімальний поріг вартості землі?” народний депутат відповів: “Зараз повинна бути прописана мінімальна оціночна вартість. Це приблизно 25-26 тисяч гривень, тобто 1 тисяча доларів. І це дешево, але, думаю, таких людей не знайдеться. Спочатку ціна буде не менше 3-х тисяч доларів за гектар“.

Також, нардеп додав, що за вартість еквівалентну 1 тисячі доларів ніхто землю продавати не буде. Тому що, з відкриттям ринку, вартість оренди значно зросте і здавати її буде значно вигідніше. 

Немає сенсу продавати за тисячу, вже простіше її тоді віддати в оренду. В Україні є домогосподарства, які орендують на рівні 200 доларів за гектар. Коли стане більше конкуренції і з’явиться більше господарств середнього рівня після зняття мораторію, ціна ще й підніметься” — заявив нардеп.

Читайте також: Мотиви, російський лобіст і збір грошей в чатах: що треба знати про протести під Радою (ексклюзивно)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *